Tvedestrand

Opplevelser

10. - 14. juli 2019 Kystkulturuka og Tvedestrandsregatta

Denne helg avholdes to store arrangementer og det yrer på brygga med masse av mennesker, båter og live musik. 

Kystkulturuka tilbyr et variert program fra små intimkonserter, til workshops, munkefestival og stor friluftskonsert på Furøya for blott å nevne noen av aktivitetene. Se Visitnorway sin hjemmeside eller http://www.tvedestrand-by.no/festivaler/ for nærmere informasjon.

Tvedestrandsregattaen arrangeres av Norges største båtsportsklub, Tvedestrand Racing Klubb. Her blir det båtrace, konserter og folkefest.

Tjenna Badepark

Ligger i Tvedestrand sentrum 5 minutters gang fra hotellet. Badeparken er Norges største utendørs badepark med sandstrand og masse av flytelementer, kajakk og kanoutlån. Det er også en 6 meter høyt isfjell som barn kan klatre på. Alt er gratis. Parken har åpent hver dag i sommersesongen mellom 11.00 og 18.00.

web tjenna1 lille2

 

 Sørlandets skjærgård

Det finns mange øyer og holmer i Tvedestrandskjærgården. Skjærgården omfatter kyststrekningen fra Oksefjorden i sørvest til og med Gjeving i nordøst og øyene utenfor. Besøk bl.a. det smukke Sandøya med kunstgallerier, lysstøperi, designere og mye mer eller det bilfri Lyngør som har blitt kåret til Nord-Europas best bevarte tettsted. Furøya er en flott øy i Tvedestrandfjorden som er tilgjengelig med egen båt eller ferge og har store friområder, benker og toaletter.

Arendal & Omegn Golfklubb

Et av Norges største og beste golfanlegg med 18 hulls hovedbane og 9 hulls par 3 Pay & Play bane, samt fotballgolf lokalisert på korthullsbanen. Kortbane. Anlegget ligger i naturskjønne omgivelser på Nes Verk kun 10 km. fra Tvedestrand Fjordhotell. Fine turstier som er ryddet og merket ligger rett ved klubben. Gjester til Arendal & Omegn Golfklubb får 10% rabatt på våre rom med sjøutsikt og rom med sjøutsikt og balkong.

nes verk gold2 

Næs Jernverkmuseum

Næs Jernverksmuseum er et autentisk industrimiljø med røtter tilbake til 1600-tallet. Alle de viktigste bygningene som utgjorde et gammelt jernverk er bevart. Det er guidet ture og film som forteller om flere hundres års jernverkshistorie.

Dyreparken i Kristiansand

Ligger en lille times kjørsel fra Tvedestrand og er landets største familieattraksjon. Her kan børn oppleve 150 ulike dyrearter fra alle verdensdeler, tag på togtur gjennom Dyrene i Hakkebakkeskoven, møte personer fra Kardemommeby eller ta på sjørøvertokt med Kaptein Sabeltann. Parken er åpen fra kl. 10 – 19 i høysesongen.