Tvedestrand

Opplevelser

Tjenna Badepark (aktiviteter er stengt i år grunnet Covid-19 – det er fortsatt mulig å bade)

Ligger 5 minutters gang fra hotellet. Badeparken er Norges største utendørs badepark med sandstrand og isfjell, flytelementer, kajakk og kanoutlån. Alt er gratis. Parken har åpent hver dag i sommersesongen mellom 11.00 og 18.00.

Sørlandets skjærgård

Det finns mange øyer og holmer i Tvedestrandskjærgården. Skjærgården omfatter kyststrekningen fra Oksefjorden i sørvest til og med Gjeving i nordøst og øyene utenfor. Besøk bl.a. det smukke Sandøya med kunstgallerier, lysstøperi, designere og mye mer eller det bilfri Lyngør som har blitt kåret til Nord-Europas best bevarte tettsted. Furøya er en annen flott øy i Tvedestrandfjorden som er tilgjengelig med egen båt eller ferge og har store friområder, benker og toaletter.

Arendal & Omegn Golfklubb

Et av Norges største og beste golfanlegg med 18 hulls hovedbane og 9 hulls par 3 Pay & Play bane, samt fotballgolf lokalisert på korthullsbanen. Anlegget ligger i naturskjønne omgivelser på Nes Verk kun 10 km. fra Tvedestrand Fjordhotell. Fine turstier som er ryddet og merket ligger rett ved klubben. Gjester til Arendal & Omegn Golfklubb får 10% rabatt på våre rom med sjøutsikt.

Næs Jernverkmuseum

Næs Jernverksmuseum er et autentisk industrimiljø med røtter tilbake til 1600-tallet. Alle de viktigste bygningene som utgjorde et gammelt jernverk er bevart. Det er guidet ture og film som forteller om flere hundres års jernverkshistorie.

Dyreparken i Kristiansand

Ligger en lille times kjørsel fra Tvedestrand og er landets største familieattraksjon. Her kan børn oppleve 150 ulike dyrearter fra alle verdensdeler, tag på togtur gjennom Dyrene i Hakkebakkeskoven, møte personer fra Kardemommeby eller ta på sjørøvertokt med Kaptein Sabeltann. Parken er åpen fra kl. 10 – 19 i høysesongen.

Raet Nasjonalpark

Raet nasjonalpark er en marin nasjonalpark som egner seg perfekt for kajakkpadling, vindsurfing, båt- og fotturer – så vel som dykking, snorkling, bading og fisking. I Raet nasjonalpark er det tillatt å fiske og drive fangst, og i tareskogene er det et mangfold av liv. Her finnes torsk, sei, lyr – og selvsagt skjell, krabber og hummer.